fbpx

Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får. Vi hoppas att detta hjälper er att ge svar. Skulle det fortfarande vara något du undrar över så får du gärna kontakta oss på info@kravmagavast.se eller via formuläret längst ner på sidan.

Information om Covid-19 och träning

Under rådande om omständigheter med Covid-19 så tar vi självklart alla försiktighetsåtgärder vi kan och anpassar träningen för att alla våra medlemmar skall få en säker träningsmiljö.
Om du visar några förkylningssymptom eller har vistats i närheten av någon som varit sjuk inom de senaste två veckorna innan träning, så ber vi er att stanna hemma tills ni är garanterat symptomfria. Allt för att minska smittorisken.

Hur bör jag som nybörjare anmäla mig?

Man anmäler sig via vår hemsida www.kravmagavast.se eller på info@kravmagavast.se. Det går bra att komma och provträna en gång, men vi vill ändå att man anmäler sig så vi vet hur många som kommer.

Har ni någon åldersgräns?

Ja, vi har en åldersgräns från 18 år och uppåt. I vissa fall så tillåter vi från 16 år, med målsmans tillåtelse. Kontakta oss i så fall.

Vilka dagar tränar ni?

I Alingsås tränar vi tisdag och torsdag klockan 19:45-21. I Borås tränar vi varannan lördag (ojämna veckor) mellan klockan 10-12.

Jag har inte möjlighet att träna alla tillfällen?

Vi förstår att en del inte kan träna alla dagar pga jobb, familj osv. Vi har tagit med det upplägget av våra pass och kommer att ha mycket repetitioner. Även om man skulle missa några gånger så är det ändå lätt att hänga med i träningen.

Kommer det att bli fler träningstillfällen i Borås?

Tyvärr har vi inte möjlighet att utöka träningstillfällena i Borås under terminen. Detta beror på att vi inte har tillräckligt med instruktörer för att hålla i fler pass i Borås. Vi jobbar på detta och hoppas kunna utöka passen framöver.

Vad kostar det?

Terminsavgiften för nybörjare är 1400 kronor i Alingsås och 1100 kronor i Borås. Anledningen till att det är olika priser beror på att vi har olika mängd träningstillfällen i de båda städerna.

Behöver jag ha någon speciell utrustning eller träningskläder?

Vi har ingen speciell uniform förutom förbundets t-shirt som du får vid betalning av medlemsavgiften. Du kan träna i vilka träningskläder du vill. Det som du känner dig bekväm i. Undvik dock kläder med stora dragkedjor, knappar eller löst hängande delar. För att minska skaderisken.
Använd skor för inomhusbruk med ljus sula. Det viktigaste är att skorna inte smutsar ner eller lämnar svarta spår på vår matta i lokalen. Det går också bra att träna i strumpor eller barfota. Även om vi rekommenderar att använda skor för ändamålet.
De första passen behöver du inga skydd. Sedan har vi krav på att att du skaffar tandskydd och suspensoar/grenskydd. Detta för att ge en säker träning för dig och din träningspartner. Skydd går att köpa genom vår klubb till ett fördelaktigt pris.

Är det stor skaderisk på träningen?

Vi prioriterar våra elevers säkerhet under träningspassen och gör allt vi kan för att undvika skador på träningen. Skulle olyckan ändå vara framme så har vi sjukvårdsutrustning för att ta hand om eventuella sår och stukningar.

Behöver man ha tränat kampsport innan för få att träna hos er?

Absolut inte! Vi har inga krav på förkunskaper hos vår elever. Du kan vara helt novis och aldrig ha satt din fot i en träningslokal tidigare. Vi börjar från början och lär dig allt du behöver veta.

Vad får man lära sig hos er?

Du får lära dig självförsvar mot den vanligaste typen av hot och våld som förekommer i samhället idag. Förutom den rent tekniska (tränings)delen så fokuserar vi mycket på förebyggande åtgärder. Det kan handla om konflikthantering, gärningsmannabeteende, stresshantering och hur man undviker att hamna i en våldssituation från första början.

Hur går en träning till?

Vi värmer upp tillsammans med en enklare övning, så vi blir varma i kroppen. Därefter går vi igenom och tränar grundtekniker av olika typer. Efter det så tränar vi ett par olika tekniker. Det kan vara allt från fasthållningar, försvar på marken eller med olika vapen och tillhyggen. Först lugnt och tekniskt, sedan med lite mer motstånd, så att du får prova på att det faktiskt funkar. I slutet av passet kör vi en slutövning, där vi lägger på stress och intensitet för att simulera en verklig situation under en kort period. Du får en chans att prova på det du lärt dig. Vem vet, vi kanske slänger in en och annan överraskning också?!

Kontakta oss

Har du några frågor eller bara vill säga hej? Hör av dig via kontaktformuläret nedan.

Skriv in ditt namn
Skriv in din epostadress
Skriv in vad meddelandet handlar om
Skriv ett meddelande
Felaktig inmatning